Comunicat de presă


Comunicat de presă: Expoziția temporară „România și Uniunea Europeană – 15 ani împreună”

14.12.2022

Banca Națională a României organizează, în perioada 14 decembrie 2022 – 31 martie 2023, în cadrul Muzeului BNR, expoziția temporară „România și Uniunea Europeană – 15 ani împreună”, realizată cu sprijinul ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene în România.

Conceptul expozițional le propune vizitatorilor o călătorie prin toate statele membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unor obiecte simbolice, având ca scop evidențierea diversității și coeziunii Uniunii Europene.

Totodată, vizitatorii pot admira monedele și bancnotele naționale ale statelor din cadrul Uniunii Europene, aflate în patrimoniul BNR. Cu totul inedită este expunerea, pentru prima dată în România, a unor monede euro cu caracter jubiliar aparținând unei colecții private.

Inaugurarea a avut loc astăzi, 14 decembrie 2022, la Banca Națională a României, în prezența Ambasadorilor din statele membre ale Uniunii Europene în România, a Șefei Reprezentanței Comisiei Europene în România și a Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României.

Expoziția din cadrul Băncii Naționale a României poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite pe care Muzeul BNR le organizează de luni până vineri, în urma unei programări prealabile.