Comunicat de presă


Comunicatul Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar

01.11.2000

Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar aduce la cunoştinţă următoarele:

  1. După cum este cunoscut, în perioada 9 octombrie - 30 noiembrie 2000, se fac plăţile prin unităţi ale Băncii Române de Dezvoltare-Groupe Société Générale, reprezentând compensaţiile acordate de Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar persoanelor fizice care au deţinut depozite la Banca Internaţională a Religiilor, bancă aflată în stare de faliment.

  2. Deponenţii care la data de 9 octombrie 2000 nu aveau clarificate elementele de identificare şi ca urmare nu au fost programaţi la plată, iar ulterior şi-au clarificat situaţia, sunt rugaţi ca începând cu ziua de 3 noiembrie 2000 să se prezinte la unităţile Băncii Internaţionale a Religiilor unde şi-au constituit depozitele pentru a lua la cunoştinţă de programarea plăţilor şi unitatea bancară plătitoare, de unde îşi vor încasa compensaţiile până la data de 30 noiembrie 2000.

  3. După data de 30 noiembrie 2000, plăţile de compensaţii vor fi efectuate prin casieria Fondului sau prin mandat poştal, numai dacă deponenţii şi-au clarificat elementele de identificare cu lichidatorii Băncii Internaţionale a Religiilor, pe bază de cerere adresată Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar.