Comunicat de presă


Comunicat al reprezentanţei din România a Fondului Monetar Internaţional

05.03.2004

Biroul FMI în Bucureşti a remis următorul comunicat de presă:

Misiunea FMI care s-a aflat în vizită la Bucureşti în perioada 19 februarie - 5 martie a convenit asupra principalelor elemente ale unui program care ar putea fi susţinut de un acord stand-by de supraveghere preventivă.

Programul vizează consolidarea progresului încurajator care s-a înregistrat în cadrul ultimului program în obţinerea stabilităţii macroeconomice şi în reducerea inflaţiei de la 9 procente în 2004 la niveluri şi mai scăzute în 2005 şi în 2006. Discuţiile cu autorităţile s-au axat asupra măsurilor de accelerare a progreselor înregistrate în cadrul programului anterior în domeniul reformelor din sectorul energetic, finalizarea agendei de privatizare şi îmbunătăţirea mediului de afaceri necesare pentru sprijinirea investiţiilor şi creşterii economice în România. Aceste reforme ar urma să consolideze capacitatea României de a finaliza tranziţia către economia de piaţă şi să sprijine eforturile sale de aderare la UE.

Ne aşteptăm să încheiem discuţiile asupra programului în următoarele săptămâni, ulterior şedintei din 29 martie a Board-ului FMI care va discuta analiza ex-post a acordului stand-by anterior.