Comunicat de presă


Comunicat privind vizita domnului Henrique de Campos Meirelles, guvernatorul Banco Central do Brasil (Banca Centrală a Braziliei) la Banca Naţională a României

13.12.2007

 

Joi 13 decembrie 2007, Henrique de Campos Meirelles, guvernatorul Banco Central do Brasil, a efectuat o vizită la Banca Naţională a României, unde a avut întâlniri cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României şi cu membrii Consiliului de administraţie al băncii.

Cu acest prilej, Henrique de Campos Meirelles a susţinut un discurs pe tema Brazilia: Situaţia economică actuală (Brazil: Current Economic Outlook), la care au participat reprezentanţi ai insitutuţiilor financiare din România, membri ai corpului diplomatic, analişti economici şi reprezentanţi ai mass-media. Cu această ocazie au fost prezentate cele mai recente evoluţii macroeconomice din Brazilia, precum şi provocările băncii centrale în implementarea strategiei de ţintire directă a inflaţiei.

În cursul vizitei, guvernatorul Henrique de Campos Meirelles a avut de asemenea întâlniri cu dl. Varujan Vosganian, ministrul economiei şi finanţelor şi cu dl. Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Vizita guvernatorului Henrique de Campos Meirelles în România se înscrie în eforturile comune ale Banco Central do Brasil şi Băncii Naţionale a României de dezvoltare continuă a relaţiilor bilaterale şi promovare a cooperării internaţionale.