Leul Românesc

Aplicație pentru dispozitive mobile


Leul Românesc este aplicația oficială a BNR dedicată monedei naționale.

Utilizatorii de dispozitive mobile Apple iOS și Android pot descoperi în cadrul aplicației detalii despre Bancnote, elementele de siguranță și principalele elemente de design, pot experimenta interactiv ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază și ele de un spațiu dedicat.

Utilizatorii pot accesa de asemenea o pagină cu informații generale Despre BNR și un Joc interactiv finalizat cu posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă utilizatorilor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi sau oferă recomandări pentru situația în care aveți suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

Aplicația este gratuită și se adresează persoanelor care lucrează des cu numerar (comercianți, casieri etc.), persoanelor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini), dar și publicului larg, utilizator de dispozitive mobile. Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.


Principalele secțiuni ale aplicației:

  • Bancnote (elemente de siguranță și de design);
  • Monede;
  • Despre BNR;
  • Jocul portretelor – cei care ajung la final pot personaliza o bancnotă cu portretul propriu.

Aplicația este disponibilă în română și engleză, pe dispozitive Apple iOS și Android
Capturi de ecran:

 

Politică de confidențialitate

Aplicația Jocul portretelor utilizează camera foto a dispozitivului pe care este instalată pentru personalizarea bancnotei cu chipul jucătorului. Fotografiile realizate sunt stocate numai local, în memoria dispozitivului, și nu pot fi accesate de către terți. Utilizatorul are posibilitatea de a partaja/ trimite în mod voluntar varianta finală a bancnotei.