Expoziția temporară „România și Uniunea Europeană – 15 ani împreunăˮ


Muzeul Băncii Naționale organizează până la finalul lunii martie 2023 expoziția temporară „România și Uniunea Europeană – 15 ani împreună”.

Realizată cu sprijinul ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene în România, expoziția le propune vizitatorilor o călătorie imaginară prin toate statele membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unor obiecte simbolice, având ca scop nu doar evidențierea parcursului european al României, ci și celebrarea diversității și coeziunii Uniunii Europene. Astfel, conceptul vizual reunește, într-un discurs inedit, exponate generale reprezentative pentru civilizația europeană.

Totodată, vizitatorii pot admira copia certificată a Tratatului de aderare a României la UE, precum și monedele și bancnotele naționale ale statelor din cadrul Uniunii Europene din colecția Băncii Naționale a României. Cu totul inedită este expunerea, pentru prima dată în România, a unor monede euro cu caracter jubiliar, aparținând colecției Val Iacob.

Găzduită în Galeria Guvernatorilor, spațiu care este deschis, cu această ocazie, publicului, expoziția poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite pe care Muzeul BNR le organizează de luni până vineri, în urma unei programări prealabile.