Expoziție dedicată aniversării a 140 de ani de la înființarea instituției

Strada Lipscani nr.25


Banca Națională a României vă invită să vizitați expoziția în aer liber dedicată aniversării a 140 de ani de la înființarea instituției. Expoziția este amplasată în fața Palatului Vechi al BNR și prezintă câteva dintre cele mai importante momente și personalități din istoria noastră, dar și detalii despre principalele atribuții ale băncii centrale și rolul acesteia în context european.

De asemenea, vizitatorii vor descoperi povestea clădirilor de patrimoniu în care BNR își desfășoară activitatea în Centrul Vechi al Bucureștiului (Palatul Vechi și Palatul Nou), precum și evoluția rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții. Muzeul și Biblioteca BNR, istoria Tezaurului de la Moscova și a emisiunilor de bancnote lansate în perioada 1881-1989 sunt alte subiecte ilustrate în cadrul expoziției.

Accesul publicului este liber, cu rugămintea de a respecta măsurile de distanțare fizică impuse de situația actuală. Vă așteptăm cu drag!

Expoziția va fi deschisă până pe 14 octombrie 2020, iar ulterior va călători prin țară, în orașele care găzduiesc sucursale și agenții BNR, după un program ce va fi anunțat în prealabil.Interviu TVR