Colocviile juridice ale BNR

Eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara


Transformări în relația bancă – client. Evoluții, mutații, predicții


Vineri, 31 martie 2023, Banca Națională a României și Universitatea de Vest din Timișoara au organizat cea de-a XXVII-a ediție a Colocviilor Juridice ale BNR, la sediul Sucursalei Regionale Timiș.

Lucrările conferinței au fost deschise printr-o serie de prelegeri pe tema transformărilor în relația bancă-client, susținute de profesori de la facultăți de drept și economie, precum și de specialiști care își desfășoară activitatea în Banca Națională a României, instituții de credit sau societăți de avocatură. Dezbaterea a pornit de la premisa că, dacă evoluțiile din banking au urmărit în mod constant atingerea unor standarde tot mai înalte de eficiență, din perspectiva securității, a costurilor și a flexibilității, sistemele financiar-bancare traversează în prezent o etapă a mutațiilor structurale, în care este verificată inclusiv capacitatea dreptului de a răspunde noilor provocări.

Evenimentul s-a adresat atât juriștilor din mediul bancar profesional, cât și celor interesați de tematica abordată, indiferent de domeniul în care activează.

Programul conferinței

9:00 – 9:15 Deschiderea conferinței

  • Alexandru Păunescu, Directorul Direcției Juridice, Banca Națională a României
  • Prof.univ.dr. Lucian Bercea, Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara

9:15 – 11:00 Sesiunea I

11:30 – 13:00 Sesiunea a II-a

14:00 – 15:30 Sesiunea a III-a

15:30 – 16:00 Concluziile conferinței