Cartea de impresii


Vă mulţumim că ne-aţi vizitat!

Ne face plăcere să împărtăşim o parte a impresiilor pe care vizitatorii noştri le-au semnat în Cartea de Onoare a Muzeului BNR.
Expoziţia temporară „Cuminţenia Pământului”

Nu poate fi ceva mai frumos decât să-l avem pe Neica Brâncuși aici, acasă – cu o lucrare de suflet cu care ne-a încântat privirea și ne-a umplut inima de emoție. Îmi doresc să ne unim forțele și să-l aducem aici, la noi, iar copiii și nepoții noștri să se poată bucura de valorile înaintașilor noștri. Un moment de emoție nemărginită pentru această minune!

Mulțumesc pentru privilegiul de a privi așa o minunăție – îți dă multă liniște, pace, mândrie. Mulțumesc pentru căldura cu care am fost primită și pentru explicații.

Felicitări pentru decizia luată. Întâmpin cu bucurie și mulțumire ideea de a permite vizitarea acestei statui operă de artă și doresc să se continue acest demers și cu alte opere de artă, valori ale artiștilor români de pretutindeni.

Foarte frumos totul. Inclusiv oamenii prezenți în clădirea BNR. Sperăm la cât mai multe astfel de evenimente. Vom reveni cu plăcere. Și, da, „Cumințenia Pământului” este a noastră.

O idee admirabilă. Să sperăm că vom reuși menținerea sa în patrimoniul public.

Absolut impresionant. Un spațiu unde tradiția românească se îmbină în mod magistral cu esența culturii franceze. În egală măsură, am simțit amprenta geniului marelui artist Constantin Brâncuși. Vă mulțumesc.

Este o atmosferă perfectă pentru a petrece plăcut timpul. Muzeul a reușit să-și îndeplinească atât funcția informativă, cât și de recreere a populației!

Felicitări Băncii Naționale pentru inițiativa de a deschide această clădire istorică și de a expune minunata sculptură a lui Brâncuși. Multe mulțumiri colectivului de ghizi!

Minunată inițiativă pentru patrimoniul național. Trebuie să îl promovăm pe Brâncuși, să îl iubim și să îl prețuim mereu, nu numai în „cazuri-limită”, dar și muzeele noastre valoroase, clădirile-emblemă de excepție, așa cum este și Muzeul BNR. Mândră de aceste valori și prețuire pentru cei care le conservă.

Pentru mine, „Cumințenia Pământului” este parte din ce simt în legătură cu mine însămi. Mi-aș dori să o avem a noastră și pentru copiii noștri!

O operă absolut impresionantă care merită să rămână în patrimoniul neamului românesc.

Foarte frumoasă expoziție. Informații prețioase și o prezentare remarcabilă. Felicitări!

Thank you BNR for offering the chance to see such an important sculpture. We were impressed by the profesionalism and knowledge of our guide.

O idee minunată de a aduce sub cupola BNR tezaurele trecutului și „tezaurul” creat de Brâncuși.

Copleșitor sentimentul... îmi doresc ca viața mea de acum înainte să fie invadată de frumusețea experimentată aici.

Mă încearcă un sentiment de mândrie că sunt româncă! Brâncuși e al nostru, al românilor, și aș fi foarte bucuroasă dacă am conștientiza acest lucru!

Când am privit-o, am simțit o emoție de nedescris. Geniul parcă încă plutea în sala unde este expusă. Magnific!

Este o inițiativă reușită. Atmosfera Muzeului BNR îi conferă valoare, astfel încât ambianța și exponatul se valorifică reciproc. Personalul BNR de specialitate este la înălțime. Pentru „Cumințenia Pământului” și Brâncuși merită orice efort pentru împărtășirea acestei opere de artă cu publicul. Felicitări!

Mulțumiri BNR pentru o ocazie unică în viață, mulțumiri domnișoarei ghid care ne-a călăuzit și sper să revin cu drag mereu și cel mai curând la evenimentul care va începe în 11 iulie 2016.

Suntem impresionați de „Cumințenia Pământului”, nume profund ales acestei minunate sculpturi. La mai multe manifestări de cultură găzduite de BNR.

Vă mulțumim pentru această oază de spiritualitate, pentru susținerea culturii românești, pentru explicațiile exhaustive ale ghidului și ocazia de a avea acces la valorile autentice.

Superb, impresionant. Mulțumim Băncii pentru oportunitatea de a vedea această minunată, unică sculptură. Te face să fii mândru că ești român!

Felicitări Băncii pentru susținerea acestei campanii! Speranța ca Brâncuși să se întoarcă la noi toți este mare!

O surpriză plăcută, primire spectaculoasă în ciuda faptului că, fără programare, a apărut un grup de 33 de persoane. O ocazie unică să vizitezi opera lui Brâncuși. Mulțumim!

Cred că, peste timp, domnul Brâncuși va reuși să aducă aminte ce înseamnă „împreună”, „valori naționale”, „sentimente patriotice reale”, care să ne îndrume în a lua hotărâri potrivite cu nevoile actuale.

Impresionantă clădirea, punerea în atmosferă a sculpturii și gazda plină de solicitudine. Mulțumim tuturor.

Admir lucrarea lui Brâncuși și îl respect pentru talentul său. BNR a făcut un lucru extraordinar pentru o asemenea celebritate.

Thank you for this interesting, educating tour in this beautiful building!

Genială, când am ajuns în apropierea capodoperei, mi-au dat lacrimile, rugându-mă să rămână a noastră, a poporului român. Stă în puterea noastră. Cu mulțumiri pentru expunere.

O atmosferă mai mult decât plăcută, care te relaxează, te invită la meditație, dar de o încărcătură cultural-artistică deosebită, o frumusețe simplă pe care ne-o oferă marele nostru C. Brâncuși.

Turul acesta a fost impresionant. Emoții, trăiri intense, bucurie!

Mulțumesc Băncii Naționale a României pentru organizarea acestei expoziții. Am fost plăcut surprinsă de amabilitatea atât a personalului de pază, cât și a ghidului. Vă doresc cât mai multe evenimente reușite!

When you enter, you see beauty. But thankfully for the guides, welcoming and helpful staff it becomes also a very meaningful place. Very very beautiful, a Must visit!

O inițiativă lăudabilă! Capodopera Brâncuși într-o altă capodoperă arhitecturală românească!

Felicitări pentru inițiativă, prezentare și atmosferă! Stă în puterea noastră să ne păstrăm minunile care deja s-au întâmplat. Haideți să nu ne pierdem identitatea și țara!

Am trecut Atlanticul pentru a vedea întâia oară una dintre Măiestrele lui Brâncuși în expoziția specială de la MoMa, New York. Am admirat atelierul din Paris, de la Centrul Pompidou. Mă bucur astăzi, cu atât mai mult, să-i văd Cumințenia pe pământ românesc. Și sper ca nepoții mei să o găsească tot aici.

Mulțumesc pentru o prezentare cum nu am mai întâlnit până acum în România a unei opere de artă.

Suntem profund impresionați de această minune care sperăm că nu va pleca dintre noi.

Emoționant! Dincolo de ceea ce pot cuvintele să exprime. Mulțumesc pentru șansa de a fi fost atât de aproape de ea.

Brâncuşi va fi al nostru aşa cum ţara asta va fi a noastră atunci când vom înţelege că putem crea o ţară mai bună doar dacă depunem un efort pentru asta.

Minunat! Îţi vine să o mângâi! Fără cuvinte în faţa operei minunate pe care românul nostru Constantin Brâncuşi ne-a lăsat-o. Cred că se simte bine la ea acasă şi aici trebuie să rămână. O zi de neuitat!

Toată stima pentru iniţiativa BNR, de a prezenta această operă unică „Cuminţenia Pământului”, lucru care mă va motiva să contribui la adunarea banilor necesari pentru răscumpărarea ei.

Este o ocazie unică în viaţă, să vedeţi această capodoperă. Ar trebui să fie o coadă lungă de aşteptare în faţa muzeului. Mulţumesc mult pentru oportunitatea de a vedea Cuminţenia Pământului. Foarte multe mulţumiri doamnei ghid pentru explicaţiile extensive şi foarte interesante!

Nu este uşor să priveşti o asemenea lucrare. Mă simt mic, neputicincios... mă simt o parte a acestui popor. O parte care îl adoră pe Brâncuşi, dar care se simte neputincioasă în faţa unei asemenea opere. Brâncuşi este al meu, al românului din mine, al celui care nu îl merită, deşi îl are.

Felicitări pentru iniţiativă şi demararea procesului de a-l expune pe Brâncuşi, una dintre cele mai valoroase opere de artă ale sale, în mod gratuit. Brâncuşi este al nostru, iar operele sale ar trebui să rămână în România! Palatul Băncii Naţionale este formidabil. Muzeul – un loc magic!

Da, Brâncuşi e al nostru şi trebuie să rămână aici. Ne înclinăm cu recunoştinţă.

Mulţumesc Băncii Naţionale a României că ne oferă posibilitatea de a ne admira, pe viu, creaţiile şi pe creatorii lor. Poziţia corpului acestei sculpturi şi chipul său îţi transmit sentimente de modestie, dar şi de demnitate, de cuminţenie, dar şi de cutezanţă. Fundalul muzical asigurat fiind de aceeaşi sorginte românească, te cufundă adânc în patrimoniul artistic naţional. Plec de aici încărcat cu energii pozitive. Felicitări domnişoarei ghid pentru modul distins, elegant, competent şi atractiv de prezentare.

Nu doar că l-am văzut pe Brâncuşi... L-am simţit... M-a făcut mândru că m-am născut în această minune de ţară.

Emoţie în stare pură! Fotografiile nu reuşesc să surprindă întreaga ei frumuseţe. Trebuie văzută! Cadrul creat o pune frumos în valoare. Felicitări BNR pentru implicare, felicitări oamenilor speciali care ne-au primit cu atâta căldură şi profesionalism!

Românul se identifică cu opera lui Brâncuşi, tace şi face. Mulţumim ghidului pentru explicaţiile interesante. „Cuminţenia Pământului” aparţine poporului român.

Am aflat mai multe lucruri despre „Cuminţenia Pământului” în 10 minute decât am citit pe Google.

O bucurie trăită într-un loc plin de istorie, alături de una dintre valorile româneşti care ne va prezenta totdeauna într-o lumină cum puţini ştiu şi cunosc România şi pe români. Mulţumim doamnei care ne-a integrat în atmosfera necesară pentru a înţelege ce a însemnat „Cuminţenia Pământului” la momentul 1907.

Suntem doar o piesă din Coloana Sacrificiului Infinit pe care istoria o clădeşte, un sâmbure de artă şi cultură, care prinde rod şi rădăcini. Prin acestea, Cuminţenia Pământului a maestrului Constantin Brâncuşi reprezintă cel mai mic numitor comun al oamenilor şi punctul de inflexiune al umanităţii. Muzeul BNR este, de aceea, sanctuarul istoriei noastre.

În Cuminţenia Pământului o văd pe mama mea, născută în anul 1901 în Oltenia de Nord, locul de baştină al lui Constantin Brâncuşi şi care în opera sa a reprezentat sufletul poporului român. Vă mulţumesc.

Este o inițiativă lăudabilă de a permite publicului să o vadă pe viu – și nu în imagini foto – pe minunata „Cumințenie” creată de Brâncuși și care merită să rămână în patria sa. Mă bucur să o contemplu. [...] Nădăjduiesc s-o revăd ani mulți de acum înainte.

Mulțumim d-lui Guvernator al B.N.R. pentru tot ce face pentru promovarea și conservarea artei românești.

Impresionantă sală, frumoasă operă de artă!

Superb! Mă mândresc că avem și noi asemenea opere de artă, arhitecturale și sculpturale!

Thank you! A very impressive bank. Loved the Brancusi sculpture.

Suntem impresionați de arhitectura sălii și muzeu și vom recomanda vizitarea acestuia. Opera lui Brâncuși este de o frumusețe ireală. Mulțumim!

Mulțumesc pentru o capodoperă. Cuvintele sunt de prisos.

Ne bucurăm că am putut vizita opera de valoare a unui sculptor unic cu suflet de român.

Felicitări Banca Națională a României. Așteptam cu emoție profundă să văd această minunată operă de artă brâncușiană. Sunt impresionată că am putut să văd și o mică parte din Banca Națională care a fost restaurată impecabil. Felicitări acestor oameni minunați.

Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să văd o operă de artă atât de minunată și care transmite atât de multe mesaje importante, precum este „Cumințenia Pământului”. Vă mulțumesc pentru prezentare și vă doresc succes în lupta pentru păstrarea valorilor naționale care ne definesc ca români.

O ocazie unică poate, ca pe drumul spre casă, să vezi ceva care să îți lumineze sufletul și să-ți înalțe spiritul de român! Vă mulțumim!

Ne-am bucurat să vedem opera lui Brâncuși „pe viu” și să admirăm această minunată clădire pe interior. Felicitări și... ne vom revedea în curând!

Brâncuși... un tezaur național plin de mister și creativitate!


O lecţie foarte importantă pentru noi românii, Banca Naţională - o mărturie a perenităţii noastre. E demnă de luat în seamă şi de copiii noştri ca lecţie de istorie.
12.04.2016
Popescu Mihaela

Prezentarea a fost excepţională. Vă mulţumim pentru explicaţiile deosebit de interesante,
Carmen, Alex şi Stephane

Thank you very much, the explanation was wonderful and the building has surprised all of us with its beauty.
Eva Solano

Mulţumim pentru vizita de astăzi la BNR. Elevii şcolii primare “Kids Palace” au fost impresionaţi de clădire (arhitectură), de lingouri şi bănuţii din aur pe care i-au vazut doar în cărţile de poveşti.
Diţu Georgiana, prof. înv. primar

O vizită interesantă, educativă şi de calitate. Personal pregătit, înzestrat cu multă răbdare şi profesionalism. Mulţumim pentru primire şi pentru bagajul de informaţii cu care plecăm de aici!
14 aprilie 2016
clasa a IV-a D, Şcoala Gimnazială nr. 190, Bucureşti, sector 4
Prof. coordonator Stoian Lavinia

Clădirea e minunată. Ghidul este cald, apropiat de copii şi reuşeşte să explice foarte clar copiilor, noţiuni dificile şi noi pentru ei.

Vizita la BNR este şi va fi întotdeauna o onoare că suntem români. O zi din săptamâna “ Şcoala Altfel” rezervată BNR ne-a făcut plăcere să o petrecem în culisele istoriei României. Clasa a II-a E, Şcoala Gimnazială nr. 79 a fost foarte onorată de această vizită. Suntem mândri că suntem români.
20.04.2016
Colectivul clasei a II-a E
Prof. înv. Primar Jiga Ionela Alina

O zi foarte interesantă, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, ne-am bucurat de informaţii preţioase şi promitem că o să revenim pentru a vizita încă o dată acest edificiu impunător şi impozant.
21.04.2016
Colectivul de elevi al clasei a VII-a A de la Şcoala Gimnazială Geo Bogza,
alături de dna dirigintă Lăpuşneanu

Vizita la Muzeul Băncii Naţionale a fost foarte interesantă atât pentru elevi cât şi pentru profesorul însoţitor, am aflat şi am văzut lucruri foarte bune pentru întregirea culturii generale, precum şi plăcerea de a vedea această incintă minunată a muzeului. Mulţumim şi ghidului care ne-a îndrumat şi “ povestit” o mulţime de lucruri foarte folositoare.
21.04.2016
Grupul Liceului Teoretic “ St. Odobleja” Bucureşti
Prof. Aurora Ignat

Ce oameni minunaţi ne-au întâmpinat aici! Mulţumim mult, clădirea este extraordinară, un tur excelent de 2 ore, un tur de forţă pentru domnul care ne-a condus
28. Apr. 2016
Mădălina Lazăr

Clădirea BNR este o capodoperă arhitecturală, demnă de această instituţie. Expoziţia numismatică încantă ochiul şi inima oricărui numismat şi nu numai.
05.05.2016
Din Botoșani, Justinian Bozi

Un tur deosebit de interesant şi informativ. Foarte recomandat.
05.05.2016
Relly Weschller – Israel

Un tur senzaţional! Am descoperit lucruri de care nu ştiam şi despre care nu credeam că există în România. Mulţumim ghidului pentru toate informaţiile şi micile istorii despre clădire si exponate.

O experienţă inedită! Am descoperit o istorie pe care până acum nu am cunoscut-o! O instituţie impresionantă.
UBB Cluj

Ne-au trecut prin mână multe monede, dar poveştile legate de acestea, pe care le-am auzit astăzi, 24.05.2016, au întrecut aşteptările. Mulţumim foarte mult colegului care ne-a ghidat.
Colectivul Metale Preţioase din SRB

Foarte frumos prezentate informaţiile, excelent adaptate pentru vârsta vizitatorilor. Felicitări BNR pentru iniţiativă, mulţumim pentru amabilitate şi poveştile frumos adaptate.
Dana Eugenia Moinescu
Grădiniţa Curcubeul Magic

Tinere pensionare am vizitat Muzeul BNR. Stare de graţie excepţională. Vă mulţumim că existaţi şi ne-aţi oferit acest muzeu. Respect. Doamnele care ne-au ghidat, prezenţe deosebite şi cunoştinţe deosebite. Le mulţumesc foarte mult. Dacă ar trebui sa le notez: nota 10!

Vizita a fost deosebit de interesantă. Ghidul nostru a avut o expunere captivantă şi bine documentată. Felicitări pentru organizarea muzeului şi a prezentării. Promitem să revenim cu plăcere. Succes în continuare!

O vizită interesantă, educativă și de calitate. Personal pregătit, înzestrat cu multă răbdare și profesionalism. Mulțumim pentru primire și pentru bagajul de informații cu care plecăm de aici!
Clasa a IV-a D, Școala Generală nr. 190, București, sector 4
Prof. coordonator Stoian Lavinia – Catina
14 aprilie 2016


Clădirea este minunată. Ghidul este cald, apropiat de copii și reușește să explice foarte clar copiilor noțiuni dificile și noi pentru ei.
Clasa a II-a B, Școala Generală Nr. 196 „Federico Garcia Lorca”
Prof. înv. primar Lăscuzeanu Emilia
15 aprilie 2016


Școala Altfel ne-a oferit ocazia minunată de a putea vizita sediul acestei instituții prestigioase care este B.N.R. Arhitectura impresionantă și ghidajul oferit ne-a introdus în atmosfera istoriei acestei instituții. Vă mulțumim!
Clasa a VIII-a, Școala 111
Prof. diriginte Lăcrămioara Alexandrescu
18 aprilie 2016


„Școala Altfel” ne-a oferit ocazia de a vizita sediul acestei prestigioase instituții. Ne-a impresionat arhitectura, tezaurul, colecția de monede și ghidul care ne-a introdus în lumea fascinantă a banilor. Vă mulțumim,
Prof. pt. înv. primar Ileana Sincu
Clasa a III-a, Școala nr. 79
19 aprilie 2016


O zi cu adevărat „altfel” pentru elevii clasei a IV-a A din Școala Gimnazială nr. 79 care au avut onoarea de a fi primiți cu multă ospitalitate în vizită la B.N.R.
Mulțumim organizatorilor și le dorim mult succes în activitatea dumnealor.
Colectivul clasei și prof. înv. primar Ionescu Gabriela
19 aprilie 2016


Vizita la B.N.R. este și va fi întotdeauna o onoare că suntem români. O zi din săptămâna „Școala Altfel” rezervată B.N.R. ne-a făcut plăcere să o petrecem în „culisele” istoriei României. Clasa a II-a E, Școala Gimnazială nr. 79 a fost onorată de această vizită. Suntem mândri că suntem români!
Colectivul clasei a II-a E
Prof. inv. Primar Jiga Ionela Alina
20 aprilie 2016


O zi foarte interesantă atât pentru elevi cât și pentru profesori, ne-am bucurat de informații prețioase și promitem că o să revenim pentru a vizita încă o dată acest edificiu impunător.
Colectivul de elevi al clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială Geo Bogza
alături de d-na dirigintă Lăpușneanu N.
21 aprilie 2016


Vizita la Muzeul Băncii Naționale a fost foarte interesantă atât pentru elevi cât și pentru profesorul însoțitor. Am aflat și am văzut lucruri foarte bune pentru întregirea culturii generale, precum și plăcerea de a vedea această incintă minunată a muzeului. Mulțumim și ghidului care ne-a îndrumat și „povestit” o mulțime de lucruri foarte folositoare.
Grupul Liceului Teoretic „Ștefan Odobleja”, București
Prof. Aurora Ignat
21 aprilie 2016


Un muzeu impresionant, superb conservat și prea puțin cunoscut/mediatizat. După această a 2-a vizită s-ar putea să vin pentru a 3-a. Deosebit de profesionist prezentat.
Dan Alexandroaie


În pas cu istoria şi vremurile demult apuse, am pătruns în povestea interesantă a banilor. Copiii au fost încântaţi de ceea ce au văzut, simţind că viitorul le aparţine prin excelenţă.Cu mulţumiri,
Prof. Mirescu Corina şi colectivul clasei a IV-a C, de la Şcoala Gimnazială 117, Bucureşti, sector 6


Vizitând Banca Națională am rămas cu un sentiment de siguranță națională, de mândrie față de trecutul nostru. Îmi dă speranța unui viitor luminos.
Pensionar


Am retrăit istoria naţională şi am avut prilejul să admir cea mai frumoasă clădire din Bucureşti.
Prof. Beatrice Batista şi Tatiana Vasile, alături de elevii clasei a VII-a A, de la Şcoala Gimnazială Grigore Tocilescu, sector 5


Un muzeu care trebuie vizitat de către toţi elevii din România.
Profesor


Mulţumim pentru o vizită extrem de interesantă. Muzeul este o comoară!
Familia Tacu


O întâlnire impresionantă cu istoria, într-o clădire deosebită! Vom reveni cu drag,
Înv. Radu Luminiţa, Sc. Gimnazială nr. 133, sector 4, Bucureşti


It is a very nice collection of coins, I enjoyed the music, city and also my visit here.
JA – Freeport Grand Bahama, Bahamas
SM – GB, Michigan


O onoare să fim astăzi prezenţi aici. Am avut ocazia să vedem un lingou de aur, “pe viu”. Arată altfel decât în film. Vă mulţumim pentru informaţiile oferite şi pentru ospitalitate.
Profesor, Liceul Teoretic Jean Monnet, sector 1, Bucureşti


Un prilej unic pentru oricine.
Horia Manolache


O vizită foarte interesantă, o clădire impunătoare, care ne-a dus în trecut pentru o clipă, dar care reflectă şi prezentul marcat de istoria trecutului. Un loc în care în mod cert ne-am simţit bine.
Prof. Gavrilescu Ioana


Este o zi deosebită, această vizită la muzeu. Cât de mult îmi doream să vizitez această clădire – din anii studenţiei (1965-1970). Astăzi însă visul meu s-a împlinit şi sunt fericită să o am alături pe nepoata mea, Iris.


Muzeul este extrem de interesant, iar pentru noi a reprezentat un program de familie reuşit.
Familia Mihăilescu


A fost o încântătoare vizită la Muzeul BNR. Prezentarea a fost dinamică, interactivă, stimulatoare pentru elevii mei.
Profesor de istorie


În spatele unei fațade impresionante se poate găsi orice își dorește un numismat. Sala de Consiliu este minunată! Mulțumim domnului Mihai pentru ghidaj!
Ramona și Gabi, Brașov


Elevii clasei a V-a C din Şcoala Centrală au fost impresionaţi de arhitectura clădirii şi de istoria monedelor prezentate. Prin această vizită sperăm să li se deschidă gustul pentru frumos şi pentru istoria omenirii. Mulţumim pentru primirea făcută şi credem că vom reveni când vom fi mai mari pentru a înţelege mai bine ceea ce ni s-a prezentat.
Prof. Mariana Vişan


Excelent! Felicitări pentru tot personalul băncii. Prin sistemul bancar ne menținem identitatea României.
Elevii clasei a III-a FRIENDS, Şcoala particulară Pro Ingenio


Încă mici, dar curioşi, avizi de cunoaştere! La doar 9 ani, elevii Şcolii Pro Ingenio au fost fascinaţi să vadă lingouri şi monede de aur, au înţeles cum a fost făcută trecerea de la troc spre plata cu bani. Îşi doresc să revină şi când vor creşte puţin, când vor putea face corelaţii cu istoria şi geografia. Curioşi, au adresat multe întrebări pertinente şi au primit răspunsurile aşteptate. Mulţumim gazdelor!
Prof. Inv. Primar Mihaela Florea


The coins from the museums were very nicely preserved with all their pretty details. The room with all the gold coins was awesome.
California, SUA


Elevii clasei a IV-a C, însoțiți de doamna învățătoare, au trecut azi, 10.04.2014, pragul dumneavoastră. Vă mulțumim din suflet pentru că ne-ați primit cu căldură, ne-ați explicat cu lux de amănunte evoluția monedelor din țară. Punctul forte a fost vizitarea tezaurului. Așteptam cu interes pentru că niciunul dintre noi nu a vizitat până acum un loc atăt de interesant.
Cu mii de mulțumiri, Prof. Mițaru Marina


Mi-a plăcut mult această experiență. Tuturor colegilor le-a plăcut! Cel mai frumos a fost tezaurul și absolut tot. Ne-ați lăsat o impresie foarte frumoasă! Cu drag,
Clasa a IV-a C, Școala 197


Foarte interesantă această idee cu „Tezaur”, care ne-a deschis apetitul pentru cunoașterea, mai în profunzime, a acestei instituții independente a neamului românesc. Impresionant efortul înaintașilor noștri „adevărații patrioți ai neamului românesc”, începând cu Eugeniu Carada, cu toți guvernatorii de la 1.10.1890 până în prezent, care astfel au pus bazele României moderne. Nu ne rămâne decât să le urmăm cu toții exemplul în creativitate (fiecare la locul nostru de muncă) și în încrederea în viitorul României. Nu în ultimul rând, dorim să vă mulțumim dumneavoastră, domnule Mugur Isărescu și tuturor colaboratorilor dumneavoastră din bancă. Vă mulțumim pentru exemplul viu! Cu stimă și considerație, cu mare mândrie că avem o astfel de instituție,
Diplomat Ing. Gheorghe Șișu / 66 ani


Această vizită ne-a lăsat o impresie foarte plăcută din care copiii au avut multe de învățat. Copiii au rămas impresionați de ce au vizitat.
Prof. Stan Liviu, Liceul Nicolae Tonitza


Ideea de a organiza astfel de activități cu elevii în cadrul programului Să știi mai multe, să fii mai bun - Școala Altfel este de salutat. M-au impresionat exponatele și căldura sufletească a persoanelor care ne-au însoțit.
Prof. Stănculea Georgeta, Școala Nr. 197, București


Incursiunea în Muzeul Băncii Naționale a României mi-a prilejuit fericita oportunitate de a admira folclorul, istoria, într-un cuvânt cultura poporului român atât de veche. Epoca precreștină este efigia existenței noastre în lume. Mulțumiri tuturor celor care au clădit și construiesc prezentul și viitorul poporului român. Omagii guvernatorului Băncii Naționale, domnului Mugur Isărescu!
Judecător, Înalta Curte de Casație și Justiție


Fiecare timp cu istoria sa; o experiență de viață.
Școala gimnazială Nr. 95, Sector 3, București, 11.04.2014


A fost o călătorie în timp, foarte interesant.
Marius Brătășanu


Deși mici, elevii clasei a II-a A de la Școala Ion Heliade Rădulescu, București, au fost impresionați și speră că vor reveni să lucreze aici.
Vă mulțumim.


Vizita în Muzeul BNR a fost o călătorie fascinantă în istorie și am rămas cu amintiri plăcute și cu dorința de a reveni.
Monica Florea


O vizită interesantă și plină de învățăminte, atât pentru mine, învățătoare, cât și pentru copiii clasei a IV-a C de la Școala nr. 206. Am aflat atât lucruri despre care știam câte ceva, cât și lucruri despre care nu știam nimic.
Vă mulțumim.


Vizita la Muzeul Băncii Naționale a României a fost o vizită deosebit de importantă pentru cunoașterea istoriei și a realității românești. Organizarea acestei vizite este una foarte bună. Vă mulțumesc! Cu stimă,
Rizea Pătrașcu Mirela, Școala Gimnazială Nr. 31, Sector 2, București


A fost o vizită deosebită. Ne-au impresionat oamenii care ne-au întâmpinat și ne-au explicat multe lucruri. Copiii au fost încântați să descopere lucruri pe care le-au învățat la disciplina opțională, Educație financiară. Mulțumim doamnei Ligia Goloșoiu care este alături de noi și ne aduce tot timpul materiale noi și interesante. Vă mulțumim! Cu stimă,
Corha Sorina, Școala Gimnazială, Nr. 1, Voluntari


Very beautiful building and instructive tour. We did not know that “Lei” possibly comes from “Taler”. Thank you!
Bob


Vă mulțumim pentru primire! Vă felicit pentru profesionalism și acuratețe în prezentare.


Thank you for the amazing tour of your impressive Central Bank, which tells the history of your rich culture.
Mr. Sntncic, VP Treasure World Bank, GBF


Cred că este minunat să lucrezi aici, în fiecare zi să vezi atâtea locuri de fantezie.
Elevă


A fost o vizită interesantă, plină de învățături. Cel mai mult le-a plăcut elevilor mei de clasa a-III-a Camera Tezaurului și Macheta Ardealul. Vă mulțumim că ne-ați oferit ocazia să vizităm un asemenea tezaur!
Școala Gimnazială nr. 1, Grădiștea


Clădirea este un monument măreț, care ne mărește mândria națională. Felicitări pentru ghidul care a făcut o prezentare deosebită.
Alexandrina Florea


Un loc plin de istorie, marcat de trecerea timpului și schimbarea valorilor.
Clasa a VIII-a A, Şcoala Gimnazială nr. 5


Unic, impresionant și plin de momente istorice. Asta-i țara noastră, România.
Corbu Luminița


Odată cu intrarea în această clădire, am avut sentimentul că am călătorit într-un alt secol. Ne-am simțit copleșiți de arhitectura impunătoare, de importanța activităților desfășurate de BNR. Mulțumim pentru oportunitatea oferită și pentru experiența trăită.
Clasa a IX-a H, Școala Superioară Comercială ”Nicolae Kretzulescu”


O incursiune în trecut demnă de istoria noastră națională. Mulțumim frumos pentru că ați făcut posibil acest lucru.
Șerban Nicolae Cristian


Am adus astăzi un tezaur la un tezaur: copiii în vizită la Banca Națională a României! Fie ca România și românii să știe mereu să-și prețuiască fiecare tezaur!
Clasa a IV-a B, Școala Liviu Rebreanu, Prof. Ileana Creț


A fost una dintre cele mai interesante vizite făcute în ultimii ani. Mulțumim.


Vizita în clădirea B.N.R. a fost ca o întoarcere în timp. Arhitectura și istoria acestei clădiri este impresionantă. Mulțumim pentru onoarea de a ne primi și de a fi alături de noi, de a ne ”întoarce în timp”. Sper ca fiecare dintre tinerii care au vizitat această clădire să știe să prețuiască istoria românilor. Vă mulțumim!
Clasa a V-a, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu


O călătorie fascinantă în cultura, istoria și economia României! Multe mulțumiri domnului Mihai Vasile pentru explicații și pentru erudiție! Impecabil!
Iulia Enescu


O clădire impresionantă, foarte bine întreținută, cu multe elemente minunate de arhitectură, care merită oricând să fie vizitată. Mulțumim celor care ne-au primit cu zâmbetul pe buze, oferindu-ne multe informații noi.
Clasa a III-a D, Școala Gimnazială Nr. 97


Vizita la BNR a fost excepțională pentru studenții Facultății de Arhivistică.


Momente plăcute și emoționante într-o clădire impresionantă.
Clasa a III-a A, Școala nr. 31, București


Thank you for a nice tour in a wonderful museum.
Belgium, Paul van de Broeck


O clădire nouă și veche în același timp.


Vizita la Muzeul B.N.R. a fost una deosebită, unicat în viața noastră. Au fost momente în care elevii și-au îmbogățit sau fixat cunoștințele dobândite la opționalul ”Educație financiară”. Vă mulțumim pentru tot!
Clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 31, Înv. Ileana Constantinescu


O vizită foarte plăcută și cuprinzătoare, cu multe informații interesante.
Andreea C.


Impresionantă vizită! Oricare dintre români ar trebui să aibă ocazia să vadă aceste minunății.


Mulțumim mult instituției BNR pentru ocazia de a vedea Muzeul BNR și de a afla momente importante despre istoria instituției.
Echipa de vizitatori


Vă mulțumim pentru amabilitatea și căldura cu care ne-ați întâmpinat. Este minunat că România își păstrează și prezintă valorile cu profesionalism. Cu drag,
Academia de Studii Economice


Cu mare bucurie am vizitat acest muzeu foarte documentat și foarte instructiv, care stimulează mintea către acea bază trainică a gândirii sub semnul disciplinei de patrimoniu și tezaur. Cu toată considerația plină de admirație, adresez felicitări domnului Guvernator Mugur Constantin Isărescu! Cu bucuria de a reveni,
Stephan Poenne