Moneda în cetățile grecești Histria, Tomis, Callatis. Imagine și context arheologic

Expoziție temporară


Banca Națională a României organizează, în perioada septembrie 2023 - martie 2024, o expoziție temporară intitulată „Moneda în cetățile grecești Histria, Tomis, Callatis. Imagine și context arheologic”.

Secțiunea este organizată în completarea expoziției temporare „Cele două fețe ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale artei”, realizată de Alpha Bank în parteneriat cu Banca Națională a României, și are rolul de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai exactă asupra civilizației grecilor antici și a modului în care aceasta a influențat inclusiv viața strămoșilor noștri.

Vizitatorii Muzeului BNR vor putea admira, alături de monedele emise de aceste orașe și aflate în patrimoniul nostru, o multitudine de artefacte puse la dispoziție de Institutul de arheologie Vasile Pârvan al Academiei Române, respectiv Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, precum vase ceramice, statuete, inscripții, statui sau bijuterii.

Expoziţia este deschisă începând din 22 septembrie 2023, până la începutul lunii martie 2024, şi poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite pe care Muzeul BNR le organizează de luni până vineri, în urma unei programări prealabile.