Conferința HR cu tema Paradoxul performanței în noua eră a muncii

Eveniment organizat în parteneriat cu EXEC-EDU


Banca Națională a României și compania de formare profesională și consultanță EXEC-EDU au organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la sediul BNR, conferința de resurse umane „Paradoxul performanței în noua eră a muncii”. Evenimentul a beneficiat de prezența unor specialiști din domenii diverse de activitate: antreprenori, sportivi, reprezentanți ai unor organizații multinaționale, membri ai comunității academice, viitori angajați etc., care au discutat despre impactul celor mai recente schimbări întâlnite pe piața muncii asupra culturii și performanței organizaționale.

În prima parte a conferinței, Virgil Stănescu, director executiv CEO Clubs și președinte Sports Hub, a susținut, în calitate de vorbitor principal, un discurs despre procesul din spatele obținerii performanțelor în sport și despre lecțiile învățate pe parcursul impresionantei sale cariere. Aceasta a evidențiat importanța muncii de echipă pentru a obține cele mai bune rezultate atât în sport, cât și în celelalte domenii.

Evenimentul a continuat cu un panel moderat de către Dan Suciu, director al Direcției Comunicare și relații cu publicul din cadrul BNR, la care au participat antreprenori de succes, traineri, manageri din instituții financiare, respectiv din banca centrală. Aceștia au discutat despre cum s-a redefinit în timp conceptul de performanță în business, o remarcă interesantă aparținându-i lui Daniel Mischie, CEO al CityGrill Group, care a afirmat că organizațiile au trecut, după perioada pandemiei, de la un management al performanței la unul al fericirii, caracterizat prin creșterea atenției față de angajați și de nevoile lor. Michael Schroeder, fondator al companiei Linarson Coaching and Personal Development, a discutat despre impactul pozitiv al desfășurării activității cu pasiune asupra performanței, iar Victor Andrei, director al Direcției Operațiuni de piață din cadrul BNR, a vorbit despre modul în care atingerea echilibrului dintre viața personală și cea profesională poate influența randamentul angajaților la locul de muncă. Andreea Mihnea, Chief People Officer în cadrul First Bank, și-a împărtășit perspectiva despre abordarea pe care ar trebui să o aibă organizațiile pentru a sprijini angajații să fie performanți și să aibă parte de noi oportunități de învățare, indiferent că lucrează de acasă sau de la birou.

Pentru o mai bună înțelegere a perspectivei pe care generațiile noi de angajați o au în legătură cu transformările generate de impactul pandemiei în domeniul resurselor umane, a fost organizată și o dezbatere privind conceptul de quiet quitting la care au participat studenți din cadrul ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică.

Concluziile conferinței au fost prezentate de către Mugur Tolici, HR Director al BNR, care a evidențiat faptul că firul roșu, în toate scenariile conturate de aceste noi tendințe ale pieței muncii, este reprezentat de capitalul uman și de rolul crucial al acestuia pentru performanța pe termen lung a organizației. El a afirmat că „angajatul este singurul arhitect real al carierei sale”, în timp ce compania este datoare să furnizeze mijloacele necesare pentru ca acesta să-și maximizeze potențialul prin participarea la diverse programe de reziliență și inteligență emoțională, precum și de dezvoltare a spiritului de echipă la locul de muncă.

Evenimentul a fost transmis în direct pe canalul YouTube, precum și pe rețeaua socială Twitter.

Video

Înregistrare video
Cuvânt de încheiere
 

Programul conferinței

09:30 - 09:40 Cuvânt de deschidere: Mugur Tolici – director, Direcția resurse umane, BNR

09:40 - 10:00 Keynote speech - Performanța în sport și în leadership: Virgil Stănescu - director executiv CEO Clubs și președinte Sports Hub

10:00 - 11:00 Panel – Performanța în contextul actual al pieței muncii

Moderator: Dan Suciu – director, Direcția comunicare și relații cu publicul, BNR

Invitați:

  • Daniel Mischie – CEO, CityGrill Group
  • Michael Schroeder – fondator, Linarson Coaching and Personal Development
  • Victor Andrei – director, Direcția operațiuni de piață, BNR
  • Andreea Mihnea – Chief People Officer, First Bank

11:15 - 11:30 Prezentare: Pasiunea construcției - Lavinia Rașcă, Președinte Board EXEC-EDU

11:30 - 12:30 Dezbatere în parteneriat cu ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

12:30 - 12:40 Concluzii - Mugur Tolici – director, Direcția resurse umane, BNR

↑ sus