BNR a primit Decorația regală Nihil Sine DeoLuni, 26 martie 2018, cu ocazia zilei sale de naştere, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a acordat Băncii Naţionale a României Decorația Regală "Nihil Sine Deo", în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala Tronului din Palatul Regal. Au fost decorate mai multe personalități, instituții şi organizații din România și din Republica Moldova, precum și membri ai Corpului Diplomatic și personalități străine, care, prin activitatea lor, promovează România în lume.

Ceremonia de decorare a avut loc în prezenţa unor reprezentanți ai Parlamentului şi Guvernului, precum și ai societății civile.

Transcriptul brevetului

”Margareta, prin grația lui Dumnezeu Custodele Coroanei Române,

La toți de față și viitori Sănătate

Dorind a răsplati meritele Băncii Naționale a României

Pentru a onora continuitatea legăturilor istorice dintre Coroană și institutul de emisiune al României în ciuda vicisitudinilor trecutului recent Pentru recunoașterea meritelor Băncii Naționale ca principală instituție dedicată menținerii stabilității economice a României prin controlul masei monetare și al ratei inflației. Pentru că prin conducerea sa plină de pricepere și corectitudine reprezintă un bastion al stabilității și continuității ajutând activ la dezvoltarea economică a României prin export credit precum si sisteme bancare și de plăți funcționale. Și pentru a reaminti rolul important al Băncii Naționale în refacerea României acum un secol după dezastrul ocupației și al războiului.

Noi conferim Decorația Regală Nihil Sine Deo

Drept care îi dăm acest brevet subscris de Noi.”