Ospătar
Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale
UPPAS Cumpătu Sinaia
Data limită pentru primirea aplicaţiilor: 3 noiembrie 2017
Tipul contractului: contract individual de muncă pe durată nedeterminată
Atribuţiile principale ale postului
- verifică gramajul preparatelor la ieşirea de la secţii;
- se informează în permanenţă asupra listei meniu, aducând la cunoştinţă clienţilor la nivel de detaliu componenţa acestora;
- respectă programul de funcţionare al unităţii;
- întocmeşte corect nota de plată prin sistemele de marcat ce le are la dispoziţie;
- încasează contravaloarea notei de plată prin mijloacele de plată agreate de lege şi întocmeşte facturi când este cazul;
- participă la elaborarea planului de meniu făcând propuneri pentru diversificarea preparatelor.
Cerințe de ocupare a postului
Studii şi experienţă
- studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat;
- certificat de calificare profesională în meseria de ospătar;
- experienţă profesională de minimum 2 ani în funcția de ospătar;
- cunoştinţe de operare pe calculator: Windows, MS Office, Internet Explorer constituie un avantaj;
- cunoaşterea limbii engleze constituie un avantaj.
Competenţe comportamentale
- orientare către performanţă;
- comunicare eficientă;
- cooperare;
- integritate organizațională.
Modalitatea de aplicare
Aplicațiile se transmit pe adresa HR.Recrutare[at]bnro.ro până la data de 3 noiembrie 2017 (inclusiv).
Precizăm că niciun aplicant nu poate opta în acelaşi timp pentru 2 sau mai multe posturi vacante.
Candidaţii vor transmite următoarele documente:
- chestionar tip: formular editabil ;
- scrisoare de intenție;
- Curriculum Vitae - model european: pdf , doc ;
- copii ale diplomelor de studii solicitate sau atestate de echivalare a diplomelor obţinute în străinătate, eliberate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice;
- copia foii matricole a anilor de studii, dacă este cazul;
- alte diplome şi certificate care atestă pregătirea aplicanţilor, dacă este cazul;
- carte de muncă şi/sau adeverinţă care să ateste vechimea în muncă, însoţită de raportul per salariat (REVISAL), pentru dovedirea experienţei profesionale, dacă este cazul;
- carte de identitate;
- certificat de căsătorie, dacă este cazul;
- adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, care prezintă starea de sănătate a aplicantului.
Transmiterea documentelor prin e-mail nu determină implicit acceptarea aplicaţiilor.
După analiza aplicaţiei conform metodologiei stabilite în Procesul de recrutare si selecţie în Banca Naţională a României, acceptarea sau respingerea aplicaţiei este comunicată exclusiv prin e-mail, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea documentelor.
Reguli de transmitere a documentelor prin e-mail:
- mărimea e-mail-ului de transmitere a documentelor nu trebuie să depășească 15 MB;
- vor fi utilizate adrese de e-mail la expeditor care nu sunt generate automat de aplicaţii sau site-uri web (cum ar fi cele generate de site-urile web de transfer fişiere în care se anunţă link-urile de descărcare a fişierelor);
- nu se vor transmite ataşamente cu extensiile .exe, .com sau .lnk;
- nu se vor transmite ataşamente parolate;
- în subiectul sau corpul mesajelor să nu fie link-uri către site-uri web;
- documentele transmise prin transfer de fişiere online nu vor fi descărcate.
Recrutarea
Procesul de recrutare constă în desfăşurarea următoarelor etape:
- evaluarea cunoştinţelor de specialitate, prin test profesional, probă practică şi interviu;
- evaluarea compatibilităţii cu postul, prin interviu.
Evaluarea cunoștințelor de specialitate prin test profesional va avea loc în data de 9 noiembrie 2017.
Mai multe informații privind procesul de recrutare și selecție pot fi găsite pe pagina Procesul de recrutare şi selecţie în Banca Națională a României
Pentru explicații și clarificări cu privire la procesul de recrutare, ne puteți contacta, prin e-mail, pe adresa HR.Recrutare[at]bnro.ro.
TEMATICĂ ORIENTATIVĂ
- Reglementarea organizării şi funcţionării Băncii Naţionale a României;
- Reguli de etică şi de tehnica servirii consumatorilor;
- Debarasarea meselor şi despărţirea de consumator;
- Aranjarea încăperii destinate restaurantelor;
- Igiena şi protecţia muncii în unităţile de alimentaţie;
- Reguli de igienă personală impuse în turism şi alimentaţie;
- Securitatea şi sănătatea în muncă – Obligaţiile lucrătorilor.
BIBLIOGRAFIE
- Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României (Monitorul Oficial al României nr. 582/30.06.2004);
- Manual pentru calificare: ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie - Nivel 2 - Cristian Dincă, ed. Didactică şi pedagogică, 2008;
- Tehnica servirii consumatorilor – manual pentru clasele XI-XII licee economice, administrative şi de servicii, anii I, II, III şcoli profesionale şi postliceale, profilul alimentaţie publică, Emilian Dobrescu şi Stere Stavrositu, ed. Didactică şi pedagogică, 2003;
- Legea nr. 319/2006 (actualizată) a securităţii şi sănătăţii în muncă.